Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Γιάννης Μηλιός: Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών ενώ αποκαλούσε τον Τσίπρα «Βοναπάρτη»
[Πρώτο Θέμα]: Γιάννης Μηλιός: Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών ενώ αποκαλούσε τον Τσίπρα «Βοναπάρτη»

[Πρώτο Θέμα]: Γιάννης Μηλιός: Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών ενώ αποκαλούσε τον Τσίπρα «Βοναπάρτη»

Έκπληξη αλλά και σαρκασμός για την επιλογή του πρώην υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής να συνδεθεί με την εξουσία – Έχει επιτεθεί στον «μνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ και επικρίνει την ηγεσία του κόμματος
«Πρόωρο πρωταπριλιάτικο: Ο Γιάννης Μηλιός διορίστηκε Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!!!» είναι ο τίτλος του σύντομου κειμένου που αναρτήθηκε στη λαφαζανική iskra.gr. Και αυτό πιθανώς συμπυκνώνει ιδανικά τα συναισθήματα που προκάλεσε η σχετική είδηση. Από την άλλη, ο Γρηγόρης Ψαριανός μάλλον το παρατράβηξε με το δικό του καυστικό σχόλιο στο twitter: «Ο Μηλιός νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Γιάννης Μηλιός! Έρχονται: Λαπαβίτσας-Λυρική, Λεουτσάκος-Μπαλέτο, Βαλαβάνη-ΣΕΓΑΣ».
Τουλάχιστον από την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, τον Ιούλιο του 2015 και εξής, ο Μηλιός υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς και συστηματικούς επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σε άρθρο του (ανυπόγραφο, ως «editorial») στις «Θέσεις», το πολιτικό περιοδικό που διευθύνει, ο Γιάννης Μηλιός μιλούσε για τον «άνθρωπο που θα γινόταν βασιλιάς». Και, σε περίπτωση που κάποιος δεν έπιασε το υπονοούμενο, η αναφορά γίνεται τόσο συγκεκριμένη ώστε να μην υπάρξει περιθώριο σύγχυσης: «Με την παρουσία του ηγεμόνα Βοναπάρτη Α. Τσίπρα ως πρωθυπουργού, η Αριστερά ‘δίνει μάχες’ υιοθετώντας όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια με διαδικασίες που τίποτε δεν έχουν να ζηλέψουν από τους αναγκαστικούς νόμους έκτακτων καθεστώτων, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο τον προσχηματικό χαρακτήρα της αντιπροσώπευσης ως ιδεολογικού κρατικού μηχανισμού που σε τελική ανάλυση αναστέλλεται όποτε οι ‘συνθήκες’ το απαιτούν, ένα είδος καθεστώτος έκτακτης ανάγκης μέσα στη ‘δημοκρατική ομαλότητα’».
«Πόσο πιο σαφές ότι διαφωνώ με τη ‘συμφωνία’, από την επιλογή μου να μη συμμετέχω, από οποιαδήποτε θέση, στην κυβέρνηση»; έγραφε ο Γιάννης Μηλιός στο δικό του twitter στις 21 Ιουλίου του 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!