Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Σήμερα ξεκινά το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών
[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Σήμερα ξεκινά το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών

[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Σήμερα ξεκινά το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών

Η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καθιστά σαφές ότι σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες CDU θα επιδιώξει να υλοποιήσει το μάξιμουμ του εκλογικού της προγράμματος
Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του συνεδρίου του SPD με στόχο να μπει τέλος στην κυβερνητική κρίση που μαίνεται στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης μετά την κάλπη της 24ης Σεπτεμβρίου.
Στη διάρκεια του συνεδρίου – θα διαρκέσει έως το Σάββατο- τα στελέχη του κόμματος θα αποφασίσουν επίσης για το αν ο Μάρτιν Σουλτς θα παραμείνει ή όχι στην ηγεσία του SPD.
Η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καθιστά σαφές ότι σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες CDU θα επιδιώξει να υλοποιήσει το μάξιμουμ του εκλογικού της προγράμματος. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το SPD στις προτάσεις Μακρόν και σε μια «καλά λειτουργική, δημοκρατική, αλληλέγγυα και κοινωνική Ευρώπη». Μεταξύ άλλων προτείνεται η εισαγωγή «ενός συστήματος ευρωπαϊκών κατώτατων μισθών» ενώ έμφαση δίνεται και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη. Στις προτάσεις περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ενός «προϋπολογισμού επενδύσεων της Ευρωζώνης» αλλά και «η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα κοινοβουλευτικά ελεγχόμενο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».
Στο καυτό ζήτημα του προσφυγικού που αναμένεται να είναι ένα από τα «αγκάθια» πιθανών διαπραγματεύσεων, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ζητούν μία «συντεταγμένη και ανθρωπιστική μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική». Τάσσονται υπέρ της επανένωσης οικογενειών με το επιχείρημα ότι συμβάλει στην καλή ενσωμάτωση» των μεταναστών και προσφύγων στη γερμανική κοινωνία.
Η κομματική ηγεσία του SPD διευκρινίζει πάντως ότι πρόωρες εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόνον εάν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές επιλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!