Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Οι Πράσινοι κλίνουν προς τη Μέρκελ – Άσχημα τα πράγματα για τον Σουλτς
[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Οι Πράσινοι κλίνουν προς τη Μέρκελ – Άσχημα τα πράγματα για τον Σουλτς

[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Οι Πράσινοι κλίνουν προς τη Μέρκελ – Άσχημα τα πράγματα για τον Σουλτς

Όλο και περισσότεροι από τις τάξεις των Οικολόγων αισθάνονται τον πειρασμό να προσεγγίσουν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα CDU
Όλο και περισσότεροι από τις τάξεις των Οικολόγων αισθάνονται τον πειρασμό να προσεγγίσουν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, γεγονός που αποτελεί ακόμη έναν κόλαφο για τον κύριο αντίπαλό της σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο Μάρτιν Σουλτς , μόλις ενάμιση μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) δεν γνωρίζει πως να ανταπεξέλθει στις νέες τούτες σκανδαλώδεις εξελίξεις. Στις αρχές του μηνός, η βουλευτίνα των Πρασίνων στο τοπικό Κοινοβούλιο της Κάτω Σαξωνίας Έλκε Τβέστεν, εγκατέλειψε την κοινοβουλευτική της ομάδα, για να συνταχθεί με τους…Χριστιανοδημοκράτες. Η κίνησή της αυτή προκάλεσε πραγματικό σεισμό στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, αναγκάζοντας την τοπική κυβέρνηση συνεργασίας Πρασίνων-SPD, που διέθετε οριακή πλειοψηφία μίας έδρας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο.
Το επεισόδιο τούτο, που κανονικά θα παρέμενε μόνον ως σημαντικό γεγονός στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων, έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του κρατιδίου και μονοπωλεί εδώ και μία εβδομάδα την κύρια ειδησεογραφία των μεγάλων εφημερίδων εθνικής εμβέλειας. Ουσιαστικά, επτά εβδομάδες πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η υπόθεση Έλκε Τβέστεν υπενθυμίζει πως μεταξύ των στελεχών των Πρασίνων, πολλοί είναι εκείνοι –βουλευτές τε και στελέχη της βάσης–που αισθάνονται εγγύτερα στις θέσεις του CDU παρά σε εκείνες του SPD.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!