Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Η Μέρκελ μειώνει τον αριθμό των προσφύγων υπό τις πιέσεις των Βαυαρών εταίρων της
[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Η Μέρκελ μειώνει τον αριθμό των προσφύγων υπό τις πιέσεις των Βαυαρών εταίρων της

[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Η Μέρκελ μειώνει τον αριθμό των προσφύγων υπό τις πιέσεις των Βαυαρών εταίρων της

Nίκη του AFD αποτελεί η καταρχήν συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών για το προσφυγικό – CDU και CSU θα ορίσουν ως στόχο τον περιορισμό του αριθμού αφίξεων των αιτούντων άσυλο σε 200.000 τον χρόνο
Nίκη του ευρωσκεπτικιστικού AFD αποτελεί η καταρχήν συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών- Χριστιανοκοινωνιστών για το προσφυγικό . Υπό τις πιέσεις των Βαυαρών εταίρων της, των Χριστιανοκοινωνιστών, η καγκελάριος της Γερμανίας και το συντηρητικό κόμμα της (CDU) συμφώνησαν να ληφθούν μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία. Η μείωση του αριθμού των προσφύγων στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης είχε γίνει η «σημαία» στην προεκλογική εκστρατεία των ευρωσκεπτικιστών (AfD).
Πρόκειται για μία καταρχήν συμφωνία, που επιτεύχθηκε χθες στο πλαίσιο του συμβιβασμού της Μέρκελ με τους Βαυαρούς συμμάχους της, τους Χριστιανοκοινωνιστές, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. Πάντως, στελέχη των Πρασίνων -εταίρων της Μέρκελ στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού- δεν την είδαν με καλό μάτι.
Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σχολιάζει πως η Μέρκελ συμφώνησε να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων στη Γερμανία, υπό τις πιέσεις της πολιτικής της οικογένειας, τους Χριστιανοκοινωνιστές.
«Η καγκελάριος της Γερμανίας δέχθηκε για πρώτη φορά έναν στόχο ετήσιου ανώτατου ορίου σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που θα φιλοξενεί η χώρα της», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.
Αυτή η καταρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε έπειτα από επτά ώρες διαπραγματεύσεων στο Βερολίνο, έχει στόχο να βάλει ένα τέλος στη διαμάχη που διαρκεί ήδη δύο χρόνια μεταξύ των αδελφών κομμάτων- CDU-CSU ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τον σχηματισμό, μαζί με άλλα κόμματα, μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού, τύπου «Τζαμάικα» έπειτα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου,όπως σχολιάζει το περιοδικό Focus.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!