Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Δικαστήριο επέτρεψε στους πιλότους της Lufthansa να συνεχίσουν την απεργία τους
[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Δικαστήριο επέτρεψε στους πιλότους της Lufthansa να συνεχίσουν την απεργία τους

[Πρώτο Θέμα]: Γερμανία: Δικαστήριο επέτρεψε στους πιλότους της Lufthansa να συνεχίσουν την απεργία τους

Η εταιρεία αιτήθηκε ασφαλιστικά μέτρα μετά από την ακύρωση 2.800 πτήσεων λόγω μιας τετραήμερης απεργίας την περασμένη εβδομάδα και είπε χθες ότι η απεργία των πιλότων αύριο και μεθαύριο θα επιφέρει την ακύρωση άλλων 1.700 πτήσεων
Δικαστήριο στο Μόναχο απέρριψε την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων από την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa που αποσκοπούσε στο να εμποδίσει τους πιλότους της να προχωρήσουν σε νεότερη απεργία, σε μια μακροχρόνια διαμάχη για αυξήσεις στους μισθούς τους.
Η εταιρεία αιτήθηκε τα μέτρα μετά από την ακύρωση 2.800 πτήσεων λόγω μιας τετραήμερης απεργίας την περασμένη εβδομάδα και είπε χθες ότι η απεργία των πιλότων αύριο και μεθαύριο θα επιφέρει την ακύρωση άλλων 1.700 πτήσεων.
“Το εργατοδικείο του Μονάχου απέρριψε την αίτηση γιατί οι προγραμματισμένες απεργίες δεν αποδεικνύονται παράνομες”, είπε σε δήλωσή του το δικαστήριο. “Με αυτή (την απόφαση) μπορείτε να ξεκινήσετε την απεργία σας από τα μεσάνυχτα”, δήλωσε σε αντιπροσώπους της ένωσης των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) η δικαστής Κάμιλα Ρόες.
Η ένωση VC απέρριψε την πιό πρόσφατη πρόταση της εταιρείας αργά την Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!