Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Η General Electric σχεδιάζει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας
[Πρώτο Θέμα]: Η General Electric σχεδιάζει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας

[Πρώτο Θέμα]: Η General Electric σχεδιάζει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας

Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στην Ελβετία θα επηρεαστούν από την απόφαση της εταιρίας, ενώ πιθανόν να απολυθεί και περίπου το 16% του προσωπικού στη Γερμανία
Η General Electric προχωρά στην περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας στην παγκόσμια μονάδα ενέργειας, σε μια ακόμα προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εξασθένηση της ζήτησης για ενεργειακές μονάδες ορυκτών καυσίμων.
Η αμερικανική εταιρία ξεκίνησε τις περικοπές με στόχο να εξοικονομήσει 1 δισεκ. δολάρια το 2018, λέγοντας ότι αναμένει να συνεχιστούν οι δυσκολίες στον κλάδο.
«Οι παραδοσιακές αγορές ενέργειας, περιλαμβανομένου του αερίου και του άνθρακα, έχουν αποδυναμωθεί», ανέφερε η GE.
Οι φήμες για απολύσεις επιβεβαιώθηκαν από πηγές των εργατικών συνδικάτων χθες, με το προσωπικό στην Ελβετία και τη Γερμανία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.
Αυτή η απόφαση είναι επώδυνη, αλλά απαραίτητη για να αντιμετωπίσει η GE Power τα προβλήματα στην αγορά ενέργειας, δήλωσε ο Ράσελ Στόουκς, επικεφαλής της GE Power.
Περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στην Ελβετία θα επηρεαστούν από την απόφαση της εταιρίας, ενώ πιθανόν να απολυθεί και περίπου το 16% του προσωπικού στη Γερμανία.
Στη Βρετανία, θα επηρεαστούν περίπου 1.100 θέσεις, σύμφωνα με την εταιρία. Στα τέλη του 2016, η GE απασχολούσε σε όλο τον κόσμο 295.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!