Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: Στοχεύει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης
[Πρώτο Θέμα]: Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: Στοχεύει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

[Πρώτο Θέμα]: Γαβρόγλου για Μητσοτάκη: Στοχεύει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

Το υπουργείο Παιδείας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν έχει σχέδιο για την παιδεία και ότι ρίχνει μπαλωθιές, ενώ του καταλόγισε ότι θέλει όλα να «υπόκεινται στους νόμους της αγοράς»
Έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας στα όσα ανέφερε χθες στην ομιλία του στη ΔΕΘ για τα θέματα παιδείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είναι εμφανής ο στόχος του κ. Μητσοτάκη, να απαξιωθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και να αρχίσει η ιδιωτικοποίησή της», λέει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε να παρουσιάσει το μη σχέδιό του για την Παιδεία με μπαλωθιές».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε το Σάββατο την κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για την παιδεία, λέγοντας: «Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά – Φίλη – Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους».
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει: «Παρότι είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν είπε λέξη και προτίμησε τον εύκολο δρόμο των αφορισμών και των αποσπασματικών εξαγγελιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!