Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Γαλλία: Πύργος του 13ου αιώνα πωλήθηκε έναντι 500.000 ευρώ σε… 6.500 χρήστες του Ίντερνετ!
[Πρώτο Θέμα]: Γαλλία: Πύργος του 13ου αιώνα πωλήθηκε έναντι 500.000 ευρώ σε… 6.500 χρήστες του Ίντερνετ!

[Πρώτο Θέμα]: Γαλλία: Πύργος του 13ου αιώνα πωλήθηκε έναντι 500.000 ευρώ σε… 6.500 χρήστες του Ίντερνετ!

Οι δωρητές-επενδυτές” θα λάβουν τα κλειδιά του πύργου τον Ιανουάριο του 2018
Οι “Φίλοι” του πύργου La Mothe-Chandeniers στο Πουατιέ, στη δυτικοκεντρική Γαλλία, ο σύλλογος “Υιοθέτησε έναν πύργο” και η πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Dartagnans.fr όρισαν προθεσμία 80 ημερών για να συγκεντρώσουν 500.000 ευρώ ενόψει της αγοράς του: ο στόχος επιτεύχθηκε ήδη την 1η Δεκεμβρίου και 6.500 χρήστες του Διαδικτύου είναι πλέον οι ιδιοκτήτες.
“Είναι γεγονός! Ο πύργος La Mothe-Chandeniers αγοράστηκε την 1η Δεκεμβρίου”, δήλωσε στο AFP ο Ρομέν Ντελόμ, συνιδρυτής της Dartagnans.fr, ιστοσελίδας ειδικευμένης στη διάσωση και στη συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο πύργος που περιβάλλεται από νερά και έχει κατακλυστεί από άγρια βλάστηση αγοράστηκε με τη μορφή της απλουστευµένης µετοχικής εταιρίας.”Ένα εγχείρημα συλλογικής αγοράς μέσω Διαδικτύου “πρωτοφανές στην ιστορία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”, δήλωσε ο Ντελόμ.
Το σύστημα αυτό επέτρεψε στον κάθε δωρητή ποσού τουλάχιστον 51 ευρώ να γίνει μέτοχος και συνεπώς συνιδιοκτήτης αυτού του αρχιτεκτονικού αριστουργήματος του 13ου αιώνα που κινδυνεύει να χαθεί, με τα μεγαλοπρεπή ερείπιά του να δεσπόζουν αγέρωχα στην κοινότητα Τρουά-Μουτιέ της πόλης Βιέν.
Οι “δωρητές-επενδυτές” θα λάβουν τα κλειδιά του πύργου τον Ιανουάριο του 2018. Επίσης στις αρχές του 2018, θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να μετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αποκατάστασης του πύργου μέσω της συνεργατικής πλατφόρμας που θα αφιερωθεί στο έργο αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!