Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Γ.Γ. ΟΗΕ: Αναζητεί διπλωματική νίκη στην Κύπρο πριν αποχωρήσει
[Πρώτο Θέμα]: Γ.Γ. ΟΗΕ: Αναζητεί διπλωματική νίκη στην Κύπρο πριν αποχωρήσει

[Πρώτο Θέμα]: Γ.Γ. ΟΗΕ: Αναζητεί διπλωματική νίκη στην Κύπρο πριν αποχωρήσει

Σε έναν περίπλοκο κόσμο, ο ΓΓ του ΟΗΕ ελπίζει σε ορισμένες διπλωματικές νίκες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του αυτή τη χρονιά
Σε ανταπόκριση με τίτλο «ο ΓΓ του ΟΗΕ προσβλέπει σε διπλωματική νίκη στην Κύπρο», το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR) αναφέρεται στις εξελίξεις στο κυπριακό.

«Σε έναν περίπλοκο κόσμο, ο ΓΓ του ΟΗΕ ελπίζει σε ορισμένες διπλωματικές νίκες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του αυτή τη χρονιά. Μία πιθανότητα είναι μία ειρηνευτική συμφωνία στην Κύπρο, η οποία είναι διαιρεμένη από το 1974. Είναι μία σύγκρουση η οποία κατατρόπωσε πολλούς γενικούς γραμματείς», αναφέρει η ανταπόκριση.

Ο παρουσιαστής του προγράμματος αναφέρθηκε στις σχεδόν καθημερινές συναντήσεις των δύο ηγετών (Αναστασιάδη – Ακιντζί), οι οποίοι – όπως επισήμανε – εργάζονται πάνω σε σχέδια για να επανενώσουν στο διαιρεμένο νησί. Η ανταποκρίτρια του ραδιοφώνου, Μισέλ Κέλμεν μίλησε για την τριμερή συνάντηση που συγκάλεσε ο ΓΓ τον περασμένο μήνα με τους δύο ηγέτες στην έδρα του ΟΗΕ και την δέσμευσή του να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις όσο καλύτερα μπορεί.

Επισημαίνει επίσης το μήνυμα που έστειλε το Δευτέρα στο twitter, ο ειδικός σύμβουλος ,του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, όπου δηλώνει ενθαρρυμένος από την αφοσίωση και ηγεσία του Προέδρου της Κύπρου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!