Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ο φόβος φυλάει τα… σπίτια: Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
[Πρώτο Θέμα]: Ο φόβος φυλάει τα… σπίτια: Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

[Πρώτο Θέμα]: Ο φόβος φυλάει τα… σπίτια: Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν υπογράφει την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ οι 5 από τους 9 απέχουν εντελώς – Για Μάρτιο του ’18 και βλέπουμε το σκληρό μέτρο
Στον αέρα βρίσκονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, καθώς είναι αδύνατον να ξεκινήσουν, τουλάχιστον πριν από το α’ τρίμηνο του νέου έτους, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις, αλλά και τις πιέσεις των Ευρωπαίων δανειστών μας.

Εξάλλου, κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος της χώρας μέχρι στιγμής δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση συμμετοχής του με την εταιρεία του λογισμικού, της αναγκαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας πάνω στην οποία θα στηρίζεται η διεξαγωγή των πλειστηριασμών . Οπως όλα δείχνουν, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα έχουν την τύχη του Κτηματολογίου και του Δασολογίου.
Από τη μία πλευρά, όπως έλεγαν βασικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, το Μαξίμου προτιμά να καθυστερήσει την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το ήδη αρνητικό κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης.
Από την άλλη, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πιέζουν να ξεκινήσουν εδώ και τώρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, διαφορετικά απειλούν να ξεκινήσουν την αξιολόγηση μετά το Eurogroup του ερχόμενου Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!