Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Φωτογραφίες: Αποκεφαλισμένες καρέτα – καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα
[Πρώτο Θέμα]: Φωτογραφίες: Αποκεφαλισμένες καρέτα – καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα

[Πρώτο Θέμα]: Φωτογραφίες: Αποκεφαλισμένες καρέτα – καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην Ελούντα

Σήμερα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο για μια ακόμη νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην ακτή μέσα στον κόρφο, ανεβάζοντας σε 13 συνολικά τις νεκρές χελώνες στην περιοχή, από τις αρχές του 2017
Tρία νέα περιστατικά με νεκρές χελώνες καταγράφηκαν συνολικά από τη Δευτέρα στον Κόλπο της Ελούντας.
Όπως είπε στην εφημερίδα «Ανατολή» η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Αντιπλοίαρχος Δήμητρα Χασιώτη, σήμερα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο για μια ακόμη νεκρή χελώνα καρέτα-καρέτα στην ακτή μέσα στον κόρφο, ανεβάζοντας σε 13 συνολικά τις νεκρές χελώνες στην περιοχή, από τις αρχές του 2017.
Τη Δευτέρα είχε βρεθεί άλλη μία νεκρή χελώνα κοντά στο Κανάλι του Κόλπου της Ελούντας, η οποία επίσης ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Από την εξέταση που διενέργησε κτηνίατρος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λασιθίου διαπιστώθηκε ότι το ζώο που εξέτασε προχθές, βρισκόταν νεκρό για καιρό στη θάλασσα και εντοπίστηκε ουλή μήκους περίπου 15 εκατοστών στην κάτω πλευρά του λαιμού του. Λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί αν ο θάνατος της χελώνας οφείλεται στην ουλή αυτή και πώς προκλήθηκε το τραύμα, δήλωσε στην εφημερίδα η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου.
Η κυρία Χασιώτη τόνισε ότι δεν χρησιμοποιούνται δίχτυα για αλιεία εντός του Κόλπου Ελούντας το τελευταίο χρονικό διάστημα ύστερα και από τις σχετικές οδηγίες και παρεμβάσεις του Λιμεναρχείου και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι αλιείς της περιοχής της Ελούντας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!