Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Financial Times: Μετά από τρία χρόνια, η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές
[Πρώτο Θέμα]: Financial Times: Μετά από τρία χρόνια, η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές

[Πρώτο Θέμα]: Financial Times: Μετά από τρία χρόνια, η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές

Υπάρχει «πολύ θετικό momemtum» και «οι αγορές πίστωσης εξακολουθούν να αισθάνονται πολύ υγιείς», ανέφερε ένας τραπεζίτης – «Η αγορά είναι ανοικτή για την Ελλάδα», επεσήμανε ένας άλλος 
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές για πρώτη φορά από το 2014 σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times». Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τραπεζικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση θα βγει στις αγορές με πενταετές ομόλογο αυτή ή την επόμενη εβδομάδα.
«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει κυβερνητικά ομόλογα για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, κάτι που αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη της προθυμίας των επενδυτών να ξεχάσουν τα παλιά προβλήματα» γράφει η εφημερίδα.
«Η νοτιοευρωπαϊκή χώρα αναμένεται να πουλήσει πενταετές ομόλογο αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, επισημαίνουν τραπεζίτες που γνωρίζουν τα σχέδια» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Υπάρχει «πολύ θετικό momemtum» και «οι αγορές πίστωσης εξακολουθούν να αισθάνονται πολύ υγιείς», ανέφερε ένας τραπεζίτης. «Η αγορά είναι ανοικτή για την Ελλάδα», επεσήμανε ένας άλλος.
Την ίδια ώρα σε πτωτική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να υποχωρεί κάτω από το 5,3%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον την πρώτη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές από το 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!