Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Φίλης: Χαμηλότερης έντασης τα φαινόμενα σχολικής βίας από ό,τι παρουσιάζουν τα ΜΜΕ
[Πρώτο Θέμα]: Φίλης: Χαμηλότερης έντασης τα φαινόμενα σχολικής βίας από ό,τι παρουσιάζουν τα ΜΜΕ

[Πρώτο Θέμα]: Φίλης: Χαμηλότερης έντασης τα φαινόμενα σχολικής βίας από ό,τι παρουσιάζουν τα ΜΜΕ

«Μεμονωμένο περιστατικό αυτό στην Κω» είπε ο υπουργός Παιδείας – «Αλλαγές στο Λύκειο θα γίνουν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως» σημείωσε μεταξύ άλλων 
Στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας,Νίκος Φίλης , με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο στην Κω που είδε τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό τα φαινόμενα της σχολικής βίας είναι λιγότερης ένστασης από αυτή που τελικά μεταδίδεται από τα Μέσα Ενημέρωσης ενώ όπως είπε πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό».
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Φίλης προανήγγειλε μέχρι το τέλος του μήνα την πρόσληψη περίπου 1.000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.
Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Νίκος Φίλης είπε πως «μετά από 30 χρόνια τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους» ενώ μίλησε για τρεις μάχες που δόθηκαν από το υπουργείο. Η πρώτη για να ανοίξουν τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό, η δεύτερη για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η τρίτη για την αλλαγή της εκπαιδευτικής καθημερινότητας. Ο υπουργός έκανε λόγο μάλιστα για «ουσιαστικές αλλαγές χωρίς οικονομικό κόστος».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!