Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: FAZ: Επιτέλους, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις κατά των «στρατηγικών κακοπληρωτών» στην Ελλάδα
[Πρώτο Θέμα]: FAZ: Επιτέλους, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις κατά των «στρατηγικών κακοπληρωτών» στην Ελλάδα

[Πρώτο Θέμα]: FAZ: Επιτέλους, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις κατά των «στρατηγικών κακοπληρωτών» στην Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά ότι η ελληνική κυβέρνηση έφτιαξε… γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα
Στην Ελλάδα τερματίζεται αυτές τις μέρες ένα ακραίο φαινόμενο, ενδεικτικό από τη μια πλευρά των δυσκολιών για τη μεταρρύθμιση της χώρας και από την άλλη για το γεγονός ότι κάτι που έμοιαζε αδύνατο είναι τελικά εφικτό, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της, με τίτλο: «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα».
Όπως αναφέρει, αυτό το καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν να εισπράττουν χρέη πολιτών, με κινητή και ακίνητη περιουσία, φθάνοντας ακόμα και μέχρι τους πλειστηριασμούς.
Στο στόχαστρο βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες λεγόμενοι “στρατηγικοί κακοπληρωτές”, οι οποίοι κάνουν χρήση μιας άτυπης ασυλίας, από τη στιγμή που ούτε το Δημόσιο ούτε οι τράπεζες κινούνται σε βάρος τους.
Με αφετηρία τον νόμο Κατσέλη, σχεδόν κάθε πολίτης ήταν σε θέση να αναστείλει την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων. Σύμφωνα με ελληνικές τράπεζες, το 20% των κόκκινων δανείων βρίσκεται στα χέρια “στρατηγικών κακοπληρωτών”, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα δέκα δισ. ευρώ.
Ο αριθμός των κακοπληρωτών αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, μιας και, όταν το αριστερό κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση, επικροτούσε τέτοιου είδους τακτικές, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω Διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!