Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας
[Πρώτο Θέμα]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

[Πρώτο Θέμα]: Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

Παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων – Ποιο θεωρεί το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης
Απίθανη εκτιμά πως είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας-πακέτο στο Eurogroup της Δευτέρας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, εκτιμώντας πως είναι πιό πιθανό να υπάρξει συμφωνία μετά το Eurogroup και πριν το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο, έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και των ελληνικών Αρχών και οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες γίνονται σε «κλίμα καλής συνεργασίας», όμως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων.
«Αγκάθι τα εργασιακά»
Ο αξιωματούχος εκτιμά πως δεν μπορούν πλέον να κλείσουν στο τεχνικό επίπεδο οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές και συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει «ανώτερη πρωτοβουλία», εννοώντας πολιτικός διάλογος.
Το «καλύτερο σενάριο» για τον αξιωματούχο θα ήταν μια «τεράστια πρόοδο στο τεχνικό επίπεδο» ως το Eurogroup και συμφωνία μεταξύ ελληνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Θεσμών και ΔΝΤ πριν τα Χριστούγεννα. Πάντως δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός δεύτερου Eurogroup τον Δεκέμβριο για την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και επίτευξης συμφωνίας, αναφέροντας πως το χρονοδιάγραμμα των θεσμών είναι «ευέλικτο», χωρίς όμως να ανοίγει τα χαρτιά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!