Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: EuroWorking Group με «μικρό καλάθι» – Πού προσβλέπει η Αθήνα
[Πρώτο Θέμα]: EuroWorking Group με «μικρό καλάθι» – Πού προσβλέπει η Αθήνα

[Πρώτο Θέμα]: EuroWorking Group με «μικρό καλάθι» – Πού προσβλέπει η Αθήνα

Η έκβαση της συζήτησης θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη ή όχι μιας τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup – «Θολά νερά» από Ντομπρόβσκις για την αξιολόγηση
Στην τελική ευθεία πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, για να κλείσει έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση και να αμβλυνθούν οι διαφορές στα σημεία «αγκάθια» που παραμένουν.
Με το βλέμμα στραμμένο στις 5 Δεκεμβρίου συνεδριάζει σήμερα το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Η συζήτηση για την ελληνική οικονομία αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και η έκβασή της θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη ή όχι μιας τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup.
Τα σημάδια αυτή τη στιγμή όμως κάθε άλλο παρά θετικά είναι. Κρίνοντας από το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί και από τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μια συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου δεν φαίνεται πιθανή σε αυτό το σημείο.
Σε ερώτηση του ΘΕΜΑτος για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Λετονός αντιπρόεδρος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Είπε πως γίνεται μεν «ουσιώδης πρόοδος» και εκτίμησε πως είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας στο «προβλεπόμενο μέλλον», χωρίς όμως να προσδιορίζει οποιαδήποτε ημερομηνία ολοκλήρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!