Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Eurobank: Κομβικής σημασίας η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης
[Πρώτο Θέμα]: Eurobank: Κομβικής σημασίας η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

[Πρώτο Θέμα]: Eurobank: Κομβικής σημασίας η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

Κεντρικό θέμα και σημείο τριβής οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας 
Κομβικής σημασίας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει σε μελέτη της η Eurobank την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.
Αναλυτικότερα, σε σχετική της μελέτη η τράπεζα τονίζει ότι «η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής είναι κομβικής σημασίας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθότι η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωσή της όχι μόνο θα επιτρέψει νέα χρηματοδότηση ύψους 6,1 δισ. ευρώ από τον επίσημο τομέα, αλλά θα ανοίξει και το δρόμο για μία σειρά σημαντικών, θετικών εξελίξεων, μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στο υφιστάμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (PSPP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Κεντρικό θέμα και σημείο τριβής οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας
«Κεντρικό θέμα και πιθανότατα σημείο τριβής στη 2η αξιολόγηση θα αποτελέσουν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Το 2012, εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα μία σειρά από μεταρρυθμίσεις με σημαντικότερη την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το μνημόνιο που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015 προβλέπει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!