Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Αισιοδοξία για τα εργασιακά, αλλά το «αγκάθι» των ομαδικών απολύσεων παραμένει
[Πρώτο Θέμα]: Αισιοδοξία για τα εργασιακά, αλλά το «αγκάθι» των ομαδικών απολύσεων παραμένει

[Πρώτο Θέμα]: Αισιοδοξία για τα εργασιακά, αλλά το «αγκάθι» των ομαδικών απολύσεων παραμένει

Οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ αξιώνουν να καταργηθεί το υπουργικό βέτο και το όριο να αυξηθεί από 5% σε 10% μηνιαίως
Το «αγκάθι» των ομαδικών απολύσεων θα επιδιώξει το οικονομικό επιτελείο να μεταθέσει για αργότερα, προβάλλοντας προς το παρόν τη χαραμάδα αισιοδοξίας για συμφωνία στα εργασιακά που άνοιξε χθες, Τρίτη, ο Πιερ Μοσκοβισί.
Ο Eυρωπαίος επίτροπος έδωσε «υποσχετική» ότι η ΕΕ θα δεχθεί την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων χωρίς να προσδιορίζει αν αυτό θα γίνει με το κλείσιμο της αξιολόγησης ή με τη λήξη του προγράμματος το 2018. Στις δηλώσεις του έδειξε να συμμερίζεται τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας πως«η Επιτροπή στηρίζει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης»

Άλλωστε και στο πρώτο προσχέδιο συμφωνίας της 18ης Νοεμβρίου γίνεται ρητή αναφορά στην υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει σε συνεννόηση με τους θεσμούς και τους κοινωνικούς εταίρους ένα «αξιόπιστο διοικητικό σύστημα» που θα ελέγχει την αντιπροσωπευτικότητα των κλαδικών συμβάσεων. Αυτό ερμηνεύθηκε και ως «παράθυρο» για τη μελλοντική επαναφορά της επέκτασης των κλαδικών υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας μετά τη συνάντηση Μοσκοβισί – Αχτσιόγλου έκαναν λόγο για σαφέστατη πρόοδο και δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!