Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ερώτηση – καταγγελία του Κωστή Χατζηδάκη για τα έσοδα του ΟΑΣΑ
[Πρώτο Θέμα]: Ερώτηση – καταγγελία του Κωστή Χατζηδάκη για τα έσοδα του ΟΑΣΑ

[Πρώτο Θέμα]: Ερώτηση – καταγγελία του Κωστή Χατζηδάκη για τα έσοδα του ΟΑΣΑ

Ζητεί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη να απαντήσει τόσο για τη μεγάλη πτώση των εσόδων, όσο και για την παράξενη αύξηση δαπανών
Τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας κατέρρευσαν, οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται ολοένα και περισσότερο για επιδοτήσεις και την ίδια στιγμή αυξάνονται περιέργως δαπάνες του ΟΑΣΑ που δεν αφορούν στους εργαζομένους.
Αυτά καταγγέλλει, με ερώτησή του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και ζητώντας από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη να απαντήσει τόσο για τη μεγάλη πτώση των εσόδων, όσο και για την παράξενη αύξηση δαπανών.
Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης στην ερώτησή του προς τον κ. Σπίρτζη αναφέρει τα ακόλουθα στοιχεία, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, «έρχονται να συμπληρώσουν την προβληματική κατάσταση στις συγκοινωνίες που ζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες αναμονές, βανδαλισμούς σταθμών, στοχοποίηση ελεγκτών, αλλά και συμβάντα όπως εκρήξεις κινητήρων και φωτιές σε λεωφορεία λόγω κακής συντήρησης»:
·«Κατάρρευση εσόδων: Ενώ την περίοδο 2012-2014 τα μέσα ετήσια έσοδα των αστικών συγκοινωνιών από πωλήσεις εισιτηρίων (χωρίς επιδότηση) ήταν 242,5 εκατομμύρια ευρώ, τη διετία 2015-2016 κατακρημνίστηκαν στα 192 εκατομμύρια ευρώ (201 και 182 εκατομμύρια για 2015 και 2016 αντίστοιχα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!