Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Επιστήμονες φυτεύουν κοράλλια στο βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας
[Πρώτο Θέμα]: Επιστήμονες φυτεύουν κοράλλια στο βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας

[Πρώτο Θέμα]: Επιστήμονες φυτεύουν κοράλλια στο βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας

Η υποβάθμιση των κοραλλιογενών υφάλων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή
Μέσα στη σιωπή της βαθιάς θάλασσας η Χουάνγκ Χούι το μόνο που μπορεί να ακούσει είναι οι φυσαλίδες που βγαίνουν από την μπουκάλα οξυγόνου της. Το οπτικό της πεδίο είναι λίγα μόλις μέτρα. Αισθάνεται μικρή και μόνη. Φυτεύει κοράλλια στο μέγεθος της παλάμης της, ελπίζοντας οτι μία μέρα θα γίνουν δάσος. Εάν το όνειρό της γίνει πραγματικότητα το δάσος θα είναι πολύχρωμο, μέσα στο οποίο θα κολυμπάνε τα ψάρια.
Βιολόγος κοραλλιών του Ινστιτούτου Ωκεανολογίας της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, το οποίο υπάγεται στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, η Χουάνγκ έχει μελετήσει τα κοράλλια πάνω από 20 χρόνια.
Τώρα αυτή και η ομάδα της δημιουργούν μία μεγάλη πιλοτική ζώνη για την καλλιέργεια κοραλλιών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το κοράλλι θεωρείται είδος τροπικού δάσους ή πηγή ζωής του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αν και καλύπτει λιγότερο από δύο χιλιόμετρα της περιοχής του βυθού, αποτελεί τον βιότοπο του 30% σχεδόν των θαλάσσιων ειδών, καθιστώντας τους κοραλλιογενείς υφάλους μεταξύ των πιο διαφορετικών οικοσυστημάτων στον πλανήτη. Τα κοράλλια συμβάλλουν παγκοσμίως στο εισόδημα μισού δισεκατομμύριου ανθρώπων, αποφέροντας δισ. δολάρια από τον τουρισμό και την αλιεία. Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας αντιπροσωπεύει το 2,57% των θαλάσσιων πόρων παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!