Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Επίκαιρη ερώτηση Λοβέρδου προς τον Τσίπρα για τις τιμολογήσεις φαρμάκων
[Πρώτο Θέμα]: Επίκαιρη ερώτηση Λοβέρδου προς τον Τσίπρα για τις τιμολογήσεις φαρμάκων

[Πρώτο Θέμα]: Επίκαιρη ερώτηση Λοβέρδου προς τον Τσίπρα για τις τιμολογήσεις φαρμάκων

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι ο πρωθυπουργός σήμερα, απέφυγε σκόπιμα να δώσει απάντηση στα θέματα που έχει θίξει και τον καλεί να απαντήσει «πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει επιχειρήματα προσβλητικά και συκοφαντικά, ενώ η αλήθεια προκύπτει από αναρτημένα από τότε και διαρκώς στο διαδίκτυο»
Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα , αναφορικά με τις τιμολογήσεις φαρμάκων, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Ανδρέας Λοβέρδος .
Ο κ. Λοβέρδος επικαλείται τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις οποίες «μία από τις εταιρείες -όχι πιθανά η μοναδική- για την οποία ερευνάται ότι υπήρξε κινητήριος δύναμη σ’ αυτήν την διαδικασία, ήταν, λοιπόν, η NOVARTIS. Ήδη, παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα διάφορα σοβαρά στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων του 2012, 2013, 2014, εκεί όπου οι διατάξεις που προστέθηκαν στις υπουργικές αποφάσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής συγκεκριμένων φαρμάκων -και της NOVARTIS και άλλων- παρά την αντίθετη εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΦ».
«Το πρώτο τετράμηνο του 2012 ήμουν εγώ υπουργός», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και υπογραμμίζει ότι τιμολόγησε μία φορά, «με καταφανέστατη και ανεξαίρετη μείωση όλων των τιμών και με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων (όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 με τις τρεις τιμολογήσεις που είχα υπογράψει)». Σημειώνει, ταυτόχρονα, ότι και η τιμολόγηση που υπέγραψε (όπως ακριβώς και οι προηγούμενες τρεις) ήταν με ομόφωνη και σύμφωνη γνώμη, τόσο του ΕΟΦ, όσο και της αρμόδιας Επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!