Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ένας πυρηνικός πόλεμος ίσως να έχει ίδιες επιπτώσεις με τον κομήτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους
[Πρώτο Θέμα]: Ένας πυρηνικός πόλεμος ίσως να έχει ίδιες επιπτώσεις με τον κομήτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους

[Πρώτο Θέμα]: Ένας πυρηνικός πόλεμος ίσως να έχει ίδιες επιπτώσεις με τον κομήτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους

Τι επακολούθησε από τη σύγκρουση του αστεροειδούς με τη Γη και πώς αυτές οι επιπτώσεις μπορεί να επανεμφανιστούν αν υπάρξει πυρηνικός πόλεμος στον πλανήτη
Ήταν λες και η κόλαση εμφανίστηκε πάνω στη Γη. Ο ήλιος εξαφανίστηκε πίσω από ένα σύννεφο καπνού που περιέβαλε τον πλανήτη, μετατρέποντας τη μέρα σε νύχτα και προκαλώντας κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς, κυριολεκτικά, έβρεχε φωτιά. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, ο τεράστιος αστεροειδής που χτύπησε τον πλανήτη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, εξαφανίζοντας τους δεινόσαυρους και πολλά άλλα είδη στην πέμπτη μαζική εξαφάνιση ολόκληρης της ζωής, έφερε σεισμούς, γιγαντιαία τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων.
Ακόμη και αφού κατακάθισε η σκόνη, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, οι χημικές αντιδράσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα είχαν καταστρέψει το προστατευτικό στρώμα του όζοντος, με αποτέλεσμα οι ακτίνες του ήλιου, να «λούσουν» οτιδήποτε έμεινε ζωντανό με ισχυρό υπεριώδες φως.
Φαίνεται εξαιρετικό, το ότι η ζωή επέζησε από μια τέτοια καταστροφή που μοιάζει με Αρμαγεδδώνα, κάτι το οποίο αποκαλύφθηκε από ερευνητές που χρησιμοποίησαν ένα εξελιγμένο υπολογιστικό μοντέλο για να απεικονίσουν την επίδραση του αστεροειδούς, πλάτους 10 χλμ., στο κλίμα του πλανήτη.
Είπαν ότι η δουλειά τους, υποστηριζόμενη από τη NASA, θα μπορούσε να βοηθήσει να εξηγηθεί, το πώς θα επηρεαστεί η ατμόσφαιρα από την έκρηξη μεγάλων πυρηνικών βομβών και τις πιθανότητες του φοβερού «πυρηνικού χειμώνα».
Αλλά αξίζει επίσης να ληφθούν υπόψη οι προειδοποιήσεις άλλων επιστημόνων ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγεί στην έκτη μαζική εξαφάνιση της ζωής στον πλανήτη, με το θάνατο των ζώων να ισούται με την εκπληκτική καταστροφή που αποκαλύπτεται από τη νέα έρευνα.
Ένας από τους ερευνητές, ο δόκτωρ Τσαρλς Μπαρντίν, από το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ατμόσφαιρα, δήλωσε ότι η αρχική, καταστροφική επίδραση του αστεροειδούς θα ήταν μόνο η αρχή των προβλημάτων της Γης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!