Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ένα βήμα πριν την προσεδάφιση στον Άρη το ρομπότ «Shiaparelli»
[Πρώτο Θέμα]: Ένα βήμα πριν την προσεδάφιση στον Άρη το ρομπότ «Shiaparelli»

[Πρώτο Θέμα]: Ένα βήμα πριν την προσεδάφιση στον Άρη το ρομπότ «Shiaparelli»

Το ρομπότ αποσυνδέθηκε την Κυριακή από το μητρικό του σκάφος – Στόχος του να συλλέξει στοχεία προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στο κατά πόσο το μεθάνιο που εντοπίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη προέρχεται από βιολογική πηγή
Όλα είναι έτοιμα για την πιο φιλόδοξη αποστολή της Ευρώπης στον Κόκκινο Πλανήτη.
Το μικρό ευρωπαϊκό ρομπότ “Shiaparelli” επιχειρεί να προσεδαφιστεί σήμερα (Τετάρτη) στον πλανήτη Άρη με την επιστημονική κοινότητα να κρατάει την ανάσα της.
Το ρομπότ αποσυνδέθηκε την Κυριακή από το μητρικό του σκάφος και, αν τελικά η προσγείωσή του στεφθεί με επιτυχία, θα σκορπίσει χαμόγελα στους επιστήμονες ενώ το ίδιο θα ξεκινά το δύσκολο έργο του: να καταγράψει σπάνια αέρια και να δώσει απαντήσεις στο κατά πόσο το μεθάνιο που εντοπίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη προέρχεται από βιολογική πηγή.
Είναι η δεύτερη φορά που η Ευρώπη επιχειρεί προσεδάφιση στον πλανήτη Άρη. Πριν από 13 χρόνια, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος “Mars Express” είχε μεταφέρει και απελευθερώσει μέχρι τον Κόκκινο Πλανήτη το μικρό όχημα προσεδάφισης “Beagle 2″, βρετανικής κατασκευής, το οποίο απλά εξαφανίστηκε και δεν έδωσε ποτέ σημεία ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!