Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Σεπτέμβριο
[Πρώτο Θέμα]: ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Σεπτέμβριο

[Πρώτο Θέμα]: ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Σεπτέμβριο

Ειδικότερα, άνοδος των πωλήσεων καταγράφηκε σε Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (9,8%), Πολυκαταστήματα (6,7%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,6%)
Αύξηση 2,6% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, κυρίως λόγω της αγοραστικής κίνησης σε βιβλία και χαρτικά, αλλά και στα πολυκαταστήματα.
Ειδικότερα, άνοδος των πωλήσεων καταγράφηκε σε Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (9,8%), Πολυκαταστήματα (6,7%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,6%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε Τρόφιμα- ποτά- καπνό (3,4%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,5%) και Ένδυση- υπόδηση (0,5%), ενώ έμειναν αμετάβλητες στα Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο σημείωσε αύξηση 2,6% τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2015, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2016 σημείωσε μείωση 4,3%.
Ο εποχικά διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης όγκου, σημείωσε αύξηση 1,8% τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2016.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), σημείωσε αύξηση 1,7% τον Σεπτέμβριο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2015, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2016 σημείωσε μείωση 0,8%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!