Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Το ελληνικό ροδάκινο πάει… Σαουδική Αραβία
[Πρώτο Θέμα]: Το ελληνικό ροδάκινο πάει… Σαουδική Αραβία

[Πρώτο Θέμα]: Το ελληνικό ροδάκινο πάει… Σαουδική Αραβία

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη μεγάλη χονδρεμπορική λαχαναγορά του Ριάντ
Μετά το μεγάλο πλήγμα που υπέστησαν οι παραγωγοί ροδάκινου από το ρωσικό εμπάργκο, εντείνονται σημαντικά οι δράσεις προώθησης στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης «PeachGarden», η Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών Ημαθίας συμμετείχε από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου 2016 με εντυπωσιακό περίπτερο στην SaudiAgrofood. Το εκθεσιακό γεγονός είναι από τα πλέον σημαντικά για την αγορά τροφίμων της Αραβικής Χερσονήσου και αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση των εξαγωγών του ευρωπαϊκού ροδάκινου που παράγεται στην Ελλάδα.
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια η εταιρεία «NOVACERT» που διοργάνωσε με επιτυχία τη συμμετοχή των Ελλήνων παραγωγών στην έκθεση SaudiAgrofood, καθώς και επιχειρηματική αποστολή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Παράλληλα με τη συμμετοχή στην έκθεση, στις 3 Οκτωβρίου διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο RadissonBlu. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ κ. Κλουβάτος Ηλίας, εισαγωγείς τροφίμων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου εισαγωγέων κ.MohamedIbrahimAl-Marzouki, ο γενικός διευθυντής της «NOVACERT» Αθανάσιος Ταμπαρόπουλος, ενώ η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και πολλών ΜΜΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!