Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Οι Έλληνες Πρόσκοποι δίπλα στους πρόσφυγες
[Πρώτο Θέμα]: Οι Έλληνες Πρόσκοποι δίπλα στους πρόσφυγες

[Πρώτο Θέμα]: Οι Έλληνες Πρόσκοποι δίπλα στους πρόσφυγες

Πιστοί στην αρχή της κοινωνικής προσφοράς εδώ και 110 χρόνια στέκονται στο πλάι των ευάλωτων πληθυσμών στηρίζοντας την προσπάθειά τους για μία καλύτερη ζωή.

Από τις αρχές του 2015 η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση πληθυσμού στην πρόσφατη ιστορία, αλλά και μία από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη μεταπολεμικά, με περισσότερους από 1.000.000 πρόσφυγες να περνούν τις ακτογραμμές μας.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, με συντονισμένες ενέργειες, βρέθηκαν ανιδιοτελώς από την πρώτη στιγμή στην καρδιά του προβλήματος (Μυτιλήνη, Χίος, Ειδομένη, Ελληνικό κ.α), κάνοντας πράξη την Προσκοπική τους Υπόσχεση «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση».

Οι ενήλικες εθελοντές αλλά και τα έφηβοι της Προσκοπικής Κίνησης, ακόμα και σήμερα που οι προσφυγικές ροές παρουσιάζουν μείωση, έχουν ενεργή δράση στα πεδία, με σημαντικότερο εκείνο της Μυτιλήνης.

Κατά την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βλέποντας το έργο το οποίο γίνεται στο πεδίο, είχε απευθύνει πρόσκληση στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να συνδράμει στο επιτελούμενο από την Πολιτεία έργο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, με την εθελοντική προσφορά υπηρεσίας των ενηλίκων μελών και στελεχών του στα κέντρα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Για τη δράση του στο προσφυγικό πρόβλημα, οι Έλληνες Πρόσκοποι, έχουν βραβευτεί αρκετές φορές για τις πρωτοβουλίες τους (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ενώ έχουν δεχτεί συγχαρητήρια από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Ki Moon, για το κοινωνικό έργο, κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη το 2016 .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!