Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Σε «ελεύθερη πτώση» οι παραγγελίες ελάτων
[Πρώτο Θέμα]: Σε «ελεύθερη πτώση» οι παραγγελίες ελάτων

[Πρώτο Θέμα]: Σε «ελεύθερη πτώση» οι παραγγελίες ελάτων

Μόλις 106.260 έλατα θα διαθέσουν φέτος οι καλλιεργητές, ενώ προ μνημονίου πουλούσαν 250.000 
Τα σημάδια της οικονομικής κρίσης δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανέπαφη και την αγορά ελάτων, όπου φέτος σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες στα χρονικά της πτωτικές πορείες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η πτώση της ζήτησης ήταν κατακόρυφη. Στη Λάρισα, τα έλατα θα πρέπει να περιμένουν τα Χριστούγεννα του 2017 μήπως και τελικά διακοσμήσουν κάποιο ελληνικό νοικοκυριό, αφού φέτος δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον αγοράς με αποτέλεσμα να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο. Το ίδιο σκηνικό και στη Χαλκιδική, η οποία μπορεί να φημίζεται για τις εξαγωγές δενδρυλλίων, αλλά υπάρχουν επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες ελπίζουν να πουλήσουν έστω 600 δέντρα για να θεωρήσουν επιτυχημένη τη σοδειά.
Στα προ Μνημονίου χρόνια, η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. Ανά έτος, περισσότερα από 250.000 δενδρύλλια μπορούσαν να υλοτομηθούν και να διακινηθούν. Φέτος, ο αριθμός εκείνος έχει φτάσει σε λιγότερα από τα μισά, καθώς η απόφαση που υπογράφηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, αφορά την υλοτόμηση και διακίνηση μόνο 106.260 δενδρυλλίων. Το 2015 ήταν λιγότερα κατά περίπου 18.000 από φέτος, ενώ το 2014 κατά 45.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!