Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Έκθεση-σοκ: Το 96% των τσιγγάνων στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
[Πρώτο Θέμα]: Έκθεση-σοκ: Το 96% των τσιγγάνων στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

[Πρώτο Θέμα]: Έκθεση-σοκ: Το 96% των τσιγγάνων στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 10% των Ρομά στη χώρα μας ζει σε νοικοκυριά χωρίς νερό βρύσης – Το 35% δεν έχει εσωτερική τουαλέτα, ντους ή μπάνιο
Υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζουν οι Ρομά στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζει νέα έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), βασισμένη σε συνεντεύξεις τσιγγάνων σε εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, οι οικογένειες Ρομά ζουν σε αποτρόπαιες συνθήκες, αποκλεισμένες από την κοινωνία, ενώ τα παιδιά με περιορισμένη εκπαίδευση έχουν μηδαμινές προοπτικές για το μέλλον.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης, το 80% των Ρομά που ρωτήθηκαν διατρέχει κίνδυνο φτώχειας, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην ΕΕ, που ανέρχεται στο 17%. Στην Ισπανία (98%), την Ελλάδα (96%) και την Κροατία (93%) σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού των Ρομά που συμμετείχε στην έρευνα, έχει εισόδημα κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας.
Το 30% ζει σε νοικοκυριά χωρίς νερό βρύσης, ποσοστό, ωστόσο, το οποίο στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερο (10%). Επιπλέον, το 46% δεν έχει εσωτερική τουαλέτα, ντους ή μπάνιο, ποσοστό, το οποίο στην Ελλάδα ανέρχεται στο 35%.
Στην Ελλάδα, σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (47%) ανέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο της οικογένειάς του πήγε για ύπνο πεινασμένος, τουλάχιστον μία φορά τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς η χώρα μας εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά των Ρομά στην αμειβόμενη εργασία (43%), η οποία όμως φαίνεται να είναι ανεπαρκής, για να καλύψει ακόμη και τις βασικές ανάγκες, όπως η τροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!