Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα στο Άλσος Συγγρού
[Πρώτο Θέμα]: Εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα στο Άλσος Συγγρού

[Πρώτο Θέμα]: Εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα στο Άλσος Συγγρού

Οι εκπαιδευόμενοι κάνουν την πρακτική άσκηση τους εντός του Κτήματος Συγγρού, με την μέριμνα των εκπαιδευτών για μία υψηλού επιπέδου εκπαίδευση
Με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική γη και τις σημερινές απαιτήσεις των αγροτών το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, ο φορέας που διαχειρίζεται το κληροδότημα της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού, μέσα στο φερώνυμο Άλσος της Αττικής, υλοποιεί πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητής και κατάρτισης για τους αγρότες συνδέοντας την παράδοση και την εμπειρία με την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό.
Η Ιφιγένεια Ανδρέα Συγγρού κληροδότησε το κτήμα Συγγρού στην Ελληνική Γεωργική Εταιρεία, το σημερινό Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) πριν από περίπου έναν αιώνα, με όραμα να ιδρυθεί σχολή κηπουρικής, πτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, σηροτροφίας και κτηνοτροφίας για την εκπαίδευση «καλών γεωργών και κηπουρών». Έκτοτε το όραμά της υλοποιείται με γνώμονα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και η ύπαιθρός της.
Σήμερα, η κατάρτιση στη γεωργία και την κτηνοτροφία χαρακτηρίζεται ως αναγκαιότητα. Ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο Ελληνας αγρότης πλέον επιμορφώνεται, εφαρμόζοντας νέες καλλιέργειες, καινοτόμες καλλιεργητικές πρακτικές, ενώ συστηματοποιεί την παραγωγική διαδικασία με τη χρήση σύγχρονών τεχνολογιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!