Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Πρώτο Θέμα]: Έγινε και αυτό στην Κίνα: Ρομπότ έκανε μόνο του εμφύτευση δοντιών σε ασθενή
[Πρώτο Θέμα]: Έγινε και αυτό στην Κίνα: Ρομπότ έκανε μόνο του εμφύτευση δοντιών σε ασθενή

[Πρώτο Θέμα]: Έγινε και αυτό στην Κίνα: Ρομπότ έκανε μόνο του εμφύτευση δοντιών σε ασθενή

Στην Κίνα εκτιμάται ότι υπάρχουν 400 εκατομμύρια ασθενείς που έχουν ανάγκη εμφυτευμάτων
Στην Κίνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφύτευση δοντιών αποκλειστικά από ρομπότ.
Αν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης για την εμφύτευση δύο δοντιών ήταν παρόντες και κανονικοί γιατροί, ο ρόλος τους ήταν καθαρά επικουρικός καθώς δεν παρενέβησαν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.
Η επέμβαση που κράτησε μια ώρα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ξιάν της περιφέρειας Σαανξί με τους γιατρούς να αποφαίνονται ότι ολοκληρώθηκε όπως θα περίμεναν από έναν άνθρωπο.
Κινεζικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύχθηκε λόγω της έλλειψης καταρτισμένων οδοντιάτρων στο εσωτερικό της Κίνας και των συνεπακόλουθων συχνών ιατρικών λαθών.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής γιατρός των δύο ομάδων που συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου ρομπότ, το οποίο χρησιμοποίησε εμφυτεύματα που είχαν τυπωθεί σε 3D εκτυπωτή.
Στην Κίνα εκτιμάται ότι υπάρχουν 400 εκατομμύρια ασθενείς που έχουν ανάγκη εμφυτευμάτων. Σε ετήσια βάση τοποθετούνται περίπου 1 εκατομμύριο εμφυτεύματα αλλά σε πολλές περιπτώσεις με ιατρικά λάθη που ταλαιπωρούν για μεγάλο διάστημα τους ασθενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!