Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Οι ευθύνες Σκουρλέτη για το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ
[Πρώτο Θέμα]: Οι ευθύνες Σκουρλέτη για το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ

[Πρώτο Θέμα]: Οι ευθύνες Σκουρλέτη για το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ

Οι αστοχίες του τέως υπουργού Ενέργειας μαζί με τα λάθη και τις παραλείψεις του σημερινού υπουργού Γιώργου Σταθάκη τίναξαν στον αέρα την επένδυση των Αζέρων της Socar και των Ιταλών της Snam
Οι πρωτοβουλίες του τέως υπουργούς Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, οι κόντρες με το ΤΑΙΠΕΔ και η αναποφασιστικότητα και οι λάθος επιλογές του υν υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη πυροδότησαν το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στοιχίζοντας μεταξύ άλλων 200 και πλέον εκατ. ευρώ στα ΕΛΠΕ, έναν από τους δύο μετόχους του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Ως γνωστόν το τίμημα που είχε συμφωνηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2013 μεταξύ της αζέρικης Socar, των ΕΛΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ ήταν 400 εκατ. ευρώ.
Οι περισσότεροι στέκονται στις ευθύνες Σκουρλέτη ως προς το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης, όμως σύμφωνα με έγκυρες πηγές του newmoney.gr τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Κι αυτό διότι όλα δείχνουν πως η επιλογή Σταθάκη ως του νέου και αρμόδιου πλέον υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας να μην κάνει αποδεκτές τις προτάσεις αρμόδιας Επιτροπής Θεραπείας της τροπολογίας του προκατόχου του ως προς τις τελικές τιμές χρήσης του φυσικού αερίου που άλλαξαν πλήρως το deal με την Αζέρικη Socar, είναι εκείνη που τίναξε τα πάντα στον αέρα. Κάτι βέβαια που δείχνει ότι το ναυάγιο ήταν επιλογή της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!