Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: DW: Καταστροφή για την Ελλάδα, αν ο Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα
[Πρώτο Θέμα]: DW: Καταστροφή για την Ελλάδα, αν ο Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα

[Πρώτο Θέμα]: DW: Καταστροφή για την Ελλάδα, αν ο Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα

Μαζική μετακίνηση προσφύγων και επανάληψη όσων διαδραματίστηκαν το 2015 προβλέπει το γερμανικό Μέσο
Τις συνέπειες που θα υποστεί η Ελλάδα, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό, αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα, σημειώνει με άρθρο της η Deutsche Welle.
Όπως αναφέρει το γερμανικό Μέσο, το σκηνικό είναι γνωστό. Εάν ο Τούρκος πρόεδρος ανοίξει τα σύνορα της χώρας του με τη Συρία και το Αιγαίο για τους πρόσφυγες θα επαναληφθούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν πέρυσι. Οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν μαζικά προς την Ευρώπη. Το πιθανότερο είναι να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες σε κάποιο ελληνικό νησί, αφού η συμφωνία επανεγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ δεν εφαρμόζεται.
Παρόλα αυτά ο Άρνε Λιτς, ευρωβουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που θεωρεί πολύ πιθανό να υλοποιήσει την απειλή του ο Ερντογάν, είναι της άποψης ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ένα “ντιλ”. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε όσο – όσο τα ανθρώπινα δικαιώματα για να μην βρεθούμε υπό πίεση στην Τουρκία». Αλλά ακόμη κι αν ο Ερντογάν ανοίξει τα σύνορά του προς την Ευρώπη η κατάσταση δεν θα είναι η ίδια όπως πριν από ένα χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!