Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Δραγασάκης: Προϋπόθεση για δανεισμό με ανεκτά επιτόκια η ρύθμιση του χρέους
[Πρώτο Θέμα]: Δραγασάκης: Προϋπόθεση για δανεισμό με ανεκτά επιτόκια η ρύθμιση του χρέους

[Πρώτο Θέμα]: Δραγασάκης: Προϋπόθεση για δανεισμό με ανεκτά επιτόκια η ρύθμιση του χρέους

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για την τήρηση της συμφωνίας», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για την τήρηση της συμφωνίας και στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε δυνάμεις ώστε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα επόμενα δύο χρόνια».
Αυτό επεσήμανε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, από το βήμα του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναφερόμενος και στους ”επιταχυντές” για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Είναι απαραίτητη η ρύθμιση του χρέους, γιατί αυτό είναι προϋπόθεση ώστε να δανειστούμε με ανεκτά επιτόκια εντός του 2017 και να διεκδικήσουμε μείωση πλεονασμάτων από το 2018 και μετά. Όταν αιωρείται μία αβεβαιότητα για τη χώρα είναι δύσκολο αυτή να μπορέσει να προσελκύσει επενδυτές. Επιπλέον, μέσω της ρύθμισης του χρέους θα καταστεί εφικτό να εξασφαλίσουμε το ”χώρο” για μείωση των φορολογικών συντελεστών και αύξηση του ρόλου των κοινωνικού κράτους».
Το ζητούμενο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ασφαλώς θα δώσει ανάσα, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, ωστόσο στηρίζεται και εξαρτάται και αυτή από την ανάκαμψη των εσόδων, τη μείωση της φοροδιαφυγής κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!