Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Δημοσκόπηση: «Γαλάζιο» προβάδισμα 16 μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ
[Πρώτο Θέμα]: Δημοσκόπηση: «Γαλάζιο» προβάδισμα 16 μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ

[Πρώτο Θέμα]: Δημοσκόπηση: «Γαλάζιο» προβάδισμα 16 μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά σε όλους τους δείκτες η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – «Χτυπάει» κόκκινο η απαισιοδοξία των πολιτών
Τη δημοσκοπική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους δείκτες μέτρησης των διαθέσεων της κοινής γνώμης έρχεται να επιβεβαιώσει μια ακόμη δημοσκόπηση, στην οποία αποτυπώνεται έτι περαιτέρω διεύρυνση του υψηλού προβαδίσματος.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου, καθώς σύμφωνα με τη νέα μέτρηση που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣKAI, συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 32%, έναντι 16% της επίδοσης που καταγράφει το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα. Στην αμέσως προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, η διαφορά ήταν στις 15 μονάδες καθώς η ΝΔ έφθανε στο 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%.
Η διεύρυνση της διαφοράς προκύπτει από την αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ που φθάνει στο 88%, όσο και από την απευθείας μετακίνηση προς την αξιωματική αντιπολίτευση ποσοστού 10,5% των ψηφοφόρων οι οποίοι είχαν προτιμήσει στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα παρουσιάζει πρωτοφανή επίπεδα αποσυσπείρωσης, καθώς μόνον το 37% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο δηλώνουν διάθεση να το επαναλάβουν και στις προσεχείς εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!