Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Οι δικηγόροι ζητούν να «παγώσει» η ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας
[Πρώτο Θέμα]: Οι δικηγόροι ζητούν να «παγώσει» η ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

[Πρώτο Θέμα]: Οι δικηγόροι ζητούν να «παγώσει» η ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

Στην επιστολής τους σημειώνουν επισπεύστηκε η ολιγοήμερη ανάρτηση του σχεδίου για διαβούλευση, με συνέπεια να μην υποβληθούν ουσιαστικά σχόλια από άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, επιστημονικούς και επιχειρηματικούς
Να «παγώσει» η κύρωση από την πλευρά της χώρας μας της συμφωνίας για την ίδρυση Ενιαίου Δικαστηρίου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και να αρχίζει αμέσως ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
Αναλυτικότερα, ο κ. Αλεξανδρής ζητεί από τον κ. Κοντονή να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της ως άνω συμφωνίας πριν γίνει συστηματική διαβούλευση και ουσιαστικός διάλογος με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς (ΟΒΙ, ΔΣΑ, Επιμελητήρια και λοιπούς επιχειρηματικούς φορείς) και πριν σταθμιστούν οι συνέπειες της υπό συζήτηση συμφωνίας στην εσωτερική έννομη τάξη και την εθνική μας οικονομία.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ θεωρεί αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έχει κληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών να λάβει θέση σ’ αυτό το καίριο θέμα που άπτεται, μεταξύ άλλων, της δικαιοδοσίας των Ελληνικών δικαστηρίων καθώς και δικηγορικής πρακτικής στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου (ένδικη προστασία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας).
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι επισπεύστηκε η ολιγοήμερη ανάρτηση του σχεδίου για διαβούλευση, με συνέπεια να μην υποβληθούν ουσιαστικά σχόλια από άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς, επιστημονικούς και επιχειρηματικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!