Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Οι δικαστές του ΣτΕ απαντούν στην Όλγα Γεροβασίλη και στον πρόεδρο τους
[Πρώτο Θέμα]: Οι δικαστές του ΣτΕ απαντούν στην Όλγα Γεροβασίλη και στον πρόεδρο τους

[Πρώτο Θέμα]: Οι δικαστές του ΣτΕ απαντούν στην Όλγα Γεροβασίλη και στον πρόεδρο τους

Αποδοκιμάζουν τις προσπάθειες υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους με αφορμή τις δηλώσεις Γεροβασίλη ότι το ΣτΕ είχε κρίνει συνταγματικά τα μνημόνια
Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας απαντά με μία σκληρή ανακοίνωσή της σε δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και εμμέσως πλην σαφώς τόσο στην τέως κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, όσο και στον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου σχετικά με τις αποφάσεις για τα μνημόνια και το PSI.
Κατ΄ αρχάς, η Ένωση του ΣτΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι υπήρξαν αναφορές στον Τύπο, οι οποίες «άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι οποίες έχουν να κάνουν με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».
Οι αναφορές στα ΜΜΕ έγιναν με αφορμή το χαιρετισμό του πρόεδρου του ΣτΕ Νικολάου Σακελλαρίου την περασμένη Κυριακή στην 32η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Εκεί ο κ. Σακελλάριου, πλέον των άλλων, αφού χαρακτήρισε θλιβερή την κατάσταση, επισήμανε ότι και εμείς (σ.σ.: οι δικαστές) έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας και παρέπεμψε τους συναδέλφους τους να δουν τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τα δύο μνημόνια και το PSI.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!