Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτων, Haim Dotan, στην Ελλάδα
[Πρώτο Θέμα]: Ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτων, Haim Dotan, στην Ελλάδα

[Πρώτο Θέμα]: Ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτων, Haim Dotan, στην Ελλάδα

Σχεδίασε την Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge στην Κίνα, την μακρύτερη και υψηλότερη γέφυρα με γυάλινο  δάπεδο στον κόσμο
Ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτων, εκπαιδευτικός και ποιητής, Haim Dotan (Χαΐμ Ντοτάν), βρίσκεται στην Ελλάδα από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2016, για να μιλήσει στο Συνέδριο του Economist Conference “The Sustainability Summit for southeast Europe and the Mediterranean. Adapt or Die,” στο Megaron Plus με θέμα “Το ντιζάιν εμπνέει τη ζωή” και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Ο Haim Dotan είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη τεχνικών σχεδιασμού και κατασκευής για οικιακές, εμπορικές, βιομηχανικές, εκπαιδευτικές και δημόσιες εγκαταστάσεις. Στα έργα του, ο Haim Dotan δημιουργεί μια νέα γλώσσα στο παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τοπίο.
O Dotan σχεδίασε ένα μοναδικό έργο στην Κίνα, την γυάλινη γέφυρα Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, την μακρύτερη και υψηλότερη γέφυρα με γυάλινο δάπεδο στον κόσμο. Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και έχει γίνει ένα νέο εμβληματικό τοπόσημο στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο. Ήταν επίσης ο κύριος του έργου, ο εργολάβος και ο αρχιτέκτων του βραβευμένου Περιπτέρου του Ισραήλ στην World Expo 2010, στη Σαγκάη της Κίνας.
Άλλα σημαντικά έργα του Haim Dotan στο Ισραήλ είναι: το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών στο Ashdod, το Sami Shamoon College of Engineering στην Beersheva, το Αmerican International School στο Even Yehuda, το κτήριο Alon για τις τεχνολογίες αιχμής στο Πανεπιστήμιο του Νέγκεβ Ben Gurion στην Beersheva, το Azrieli School for Educational Empowerment στην Beersheva και η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας Segoe στο Technion της Χάιφα (με τον αρχιτέκτονα Piltzer).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!