Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Διευκρινίσεις για την προκαταβολή φόρου εισοδήματος των αγροτών
[Πρώτο Θέμα]: Διευκρινίσεις για την προκαταβολή φόρου εισοδήματος των αγροτών

[Πρώτο Θέμα]: Διευκρινίσεις για την προκαταβολή φόρου εισοδήματος των αγροτών

«Για τα εισοδήματα του έτους 2016 θα αφαιρεθεί η προκαταβολή του έτους 2015 που έχει  υπολογιστεί με 75%», τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου
Ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινίσεις για την προκαταβολή του φόρου εισοδήματος των αγροτών κατά κύριο επάγγελμα, εξέδωσε την Τετάρτη (30/11) το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η υφυπουργός δήλωσε ότι το αφορολόγητο, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων, θα κυμαίνεται από 8.636 εύρω έως και 9.545 ευρώ, ενώ η προκαταβολή θα υπολογιστεί μετά τη μείωση του φόρου στο καθαρό αγροτικό εισόδημα.
Πιο αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Παπανάτσιου:
«Για τη συντριπτική πλειονότητα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών όχι μόνο δεν θα υπάρξει αυξημένη προκαταβολή φόρου για τα εισοδήματα του 2016 αλλά θα πάρουν και επιστροφή της προκαταβολής φόρου του προηγούμενου έτους.
Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η μείωση φόρου που ισχύει από φέτος είναι από 1.900 έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων. Δηλαδή το αφορολόγητο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κυμαίνεται από 8.636,40 έως 9.545,50 €.
Αντίθετα με τους ισχυρισμούς ορισμένων σημερινών δημοσιευμάτων, η προκαταβολή φόρου υπολογίζεται μετά την μείωση φόρου στο καθαρό αγροτικό εισόδημα και όχι πριν από αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!