Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Διάσημο τζαμί στο Αμπού Ντάμπι μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας
[Πρώτο Θέμα]: Διάσημο τζαμί στο Αμπού Ντάμπι μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας

[Πρώτο Θέμα]: Διάσημο τζαμί στο Αμπού Ντάμπι μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας

Η μετονομασία του διάσημου τζαμιού που βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές συνοικίες της πόλης, έχει ως στόχο την ενοποίηση των ανθρωπιστικών προσδοκιών οπαδών διαφορετικών θρησκειών - Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Μουσουλμάνοι σέβονται και αγαπούν την Παναγία ως μητέρα του Χριστού, ο οποίος αναγνωρίζεται από το Ισλάμ όχι όμως ως Θεάνθρωπος
Ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπού Ντάμπι, μετονομάστηκε προς τιμήν της Παναγίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το romfea.gr!
Κατά τις πληροφορίες, την απόφαση έλαβε η 43η ισχυρότερη γυναίκα στο κόσμο και Υπουργός Εξωτερικών για την Ανοχή Λούμπνα Αλ Κουσιμί.
Παλαιότερα το τζαμί ήταν γνωστό ως «Το Τζαμί του Σεϊχη Μοχάμεντ Μπεν Ζαίντ», ιδρυτής του οποίου ήταν το πρώτος πρόεδρος της χώρας Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, όπου είναι θαμμένος στην αριστερή πλευρά του τζαμιού.
Πλέον το τζαμί που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 40.000 προσκυνητές θα ονομάζεται: «Τζαμί της Μαρίας, της μητέρας του Χριστού».
Η μετονομασία του διάσημου τζαμιού που βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές συνοικίες της πόλης, έχει ως στόχο την ενοποίηση των ανθρωπιστικών προσδοκιών οπαδών διαφορετικών θρησκειών.
Η υπουργός δήλωσε ότι η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τη συνολική κοινωνική πολιτική της χώρας, που έχει στόχο την ειρηνική συνύπαρξη τω διαφορετικών Θρησκευτικών Δογμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!