Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: ΔΕΠΑ: Οk από την Επ. Ανταγωνισμού για περισσότερο φυσικό αέριο μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών
[Πρώτο Θέμα]: ΔΕΠΑ: Οk από την Επ. Ανταγωνισμού για περισσότερο φυσικό αέριο μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών

[Πρώτο Θέμα]: ΔΕΠΑ: Οk από την Επ. Ανταγωνισμού για περισσότερο φυσικό αέριο μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών

Το ποσοτικό κατ’ ανώτατο όριο συμμετοχής ανά υποψήφιο αγοραστή, αυξάνεται από 15% σε 20%
Αποδέχθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την πρόταση της ΔΕΠΑ σχετικά με την αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που διατίθενται, μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Συγκεκριμένα, η ολομέλεια της επιτροπής αποδέχθηκε την πρόταση της ΔΕΠΑ για την τροποποίηση των δεσμεύσεων που υιοθετήθηκαν με προγενέστερες αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού (υπ’ αριθ. 551/2012, 589/2014, 596/2014, 618/2015) και, ειδικότερα:
– Την αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που διατίθενται, μέσω του προγράμματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών και την τροποποίηση επιμέρους παραμέτρων λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος, ενόψει και της επικείμενης ετήσιας δημοπρασίας και
– την τροποποίηση των επιμέρους όρων που έχουν τεθεί στη ΔΕΠΑ αναφορικά με τη δέσμευση δυναμικότητας στα σημεία εισόδου του ΕΣΦΑ και, ακολούθως, την επανεξέταση της σχετικής δέσμης δεσμεύσεων, με γνώμονα την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μετάβασης στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την κατανομή δυναμικότητας στα σημεία διασύνδεσης και για τη διαχείριση συμβατικής συμφόρησης, (βάσει των Ευρωπαϊκών Κανονισμών 984/2013 και 715/2009, αντιστοίχως).
Ειδικότερα, με βάση τις τροποποιημένες δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΔΕΠΑ:
Αναφορικά με τη διάθεση ποσοτήτων φυσικού αερίου, μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών:
– Οι νέες δημοπρατούμενες, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών, ποσότητες αυξάνονται κλιμακωτά, ως εξής: 16% το 2017, 17% το 2018, 18% το 2019 και 20% το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!