Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Δεμένα για 48 ώρες τα πλοία – Προς κλιμάκωση και συνέχιση των κινητοποιήσεων η ΠΝΟ
[Πρώτο Θέμα]: Δεμένα για 48 ώρες τα πλοία – Προς κλιμάκωση και συνέχιση των κινητοποιήσεων η ΠΝΟ

[Πρώτο Θέμα]: Δεμένα για 48 ώρες τα πλοία – Προς κλιμάκωση και συνέχιση των κινητοποιήσεων η ΠΝΟ

«Συνεχίζουμε τον αγώνα» δηλώνει στο protothema.gr ο ΓΓ της ομοσπονδίας – Το Σάββατο η νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής
«Πρόγευση» συνέχισης του αγώνα φαίνεται ότι είναι η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που κρατά σήμερα και αύριο δεμένα τα πλοία στα λιμάνι.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τι θα συμβεί από το πρωί της Δευτέρας οπότε και κανονικά θα έληγε η απεργία.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, αυτή τη φορά 24ωρη, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
Αιτία των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ στάθηκαν οι πληροφορίες ότι στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε θέμα αλλαγής προς το δυσμενέστερο του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών.
Σε ανακοίνωση της ΠΝΟ τονίζεται: «Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους», ενώ, όπως καταγγέλλουν, προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που διέπει τους ναυτικούς με αποτέλεσμα -βάσει των νέων δεδομένων- να φορολογείται το εισόδημά τους 45%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!