Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: CIA: «Απόλυτη τρέλα» αν ο Τραμπ ακυρώσει τη συμφωνία με το Ιράν
[Πρώτο Θέμα]: CIA: «Απόλυτη τρέλα» αν ο Τραμπ ακυρώσει τη συμφωνία με το Ιράν

[Πρώτο Θέμα]: CIA: «Απόλυτη τρέλα» αν ο Τραμπ ακυρώσει τη συμφωνία με το Ιράν

“Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κούρσα εξοπλισμών στο Ιράν, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγούσε και άλλες χώρες στην περιοχή να ξεκινήσουν δικά τους προγράμματα”, προειδοποίησε ο Μπρέναν
Ο απερχόμενος διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι θα ήταν “απόλυτη τρέλα” από την πλευρά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη συμφωνία της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη, διότι αυτό θα αύξανε τις πιθανότητες να αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν και άλλες χώρες.
“Θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κούρσα εξοπλισμών στο Ιράν, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγούσε και άλλες χώρες στην περιοχή να ξεκινήσουν δικά τους προγράμματα”, προειδοποίησε ο Μπρέναν στη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC σήμερα.
“Οπότε πιστεύω ότι θα ήταν απόλυτη τρέλα από την πλευρά της επόμενης κυβέρνησης να ακυρώσει τη συμφωνία”, πρόσθεσε. “Κατ’ αρχάς, δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν μια κυβέρνηση να ακυρώνει τη συμφωνία που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση”.
Ο Μπρέναν αποχωρεί από τη CIA τον Ιανουάριο έπειτα από τέσσερα χρόνια στη διοίκησή της.
Στην πρώτη συνέντευξη ενός διευθυντή της CIA σε βρετανικό μέσο, ο Μπρέναν αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων στα οποία επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει με “σύνεση και πειθαρχία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!