Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Χίος: Μετά από 3 ημέρες στο ψύχος, κινητοποιήθηκε η Ύπατη Αρμοστεία για το αίσχος της Σούδας
[Πρώτο Θέμα]: Χίος: Μετά από 3 ημέρες στο ψύχος, κινητοποιήθηκε η Ύπατη Αρμοστεία για το αίσχος της Σούδας

[Πρώτο Θέμα]: Χίος: Μετά από 3 ημέρες στο ψύχος, κινητοποιήθηκε η Ύπατη Αρμοστεία για το αίσχος της Σούδας

Ελλείψει κυβερνητικής ή αυτοδιοικητικής παρέμβασης τα στελέχη του ΟΗΕ αποφάσισαν να μεταφέρουν  μετανάστες από τον καταυλισμό σε ξενοδοχεία
Χρειάστηκε να περάσει μία εβδομάδα και οι εικόνες από τις άθλιες συνθήκες στη Σούδα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποφασίσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η οποία έχει και την ευθύνη του καταυλισμού της Σούδας, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την μεταστέγαση των οικογενειών που βρίσκονταν πάνω στο κύμα.
Ελλείψει κυβερνητικής ή αυτοδιοικητικής παρέμβασης τα στελέχη του ΟΗΕ αποφάσισαν να μεταφέρουν μετανάστες από τον καταυλισμό σε ξενοδοχεία ώστε δημιουργώντας κενές θέσεις στον καταυλισμό, να εγκαταστήσουν εκεί τις οικογένειες και τα άτομα που μέρες τώρα υπέφεραν μένοντας σε σκηνές στην παραλία της Σούδας.
Η μεταστέγαση
Η διαδικασία της μεταστέγασης ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην παραλία να βρίσκονται λιγότερα από 50 άτομα. Προτεραιότητα ήταν να μεταφερθούν εντός του καταυλισμού οι γυναίκες με τα βρέφη και τα ανήλικα παιδιά ενώ η μετεγκατάσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Μάλιστα με τη λήξη της απεργίας της Π.Ν.Ο. αρκετοί πρόσφυγες που διαμένουν στα ξενοδοχεία θα μεταφερθούν σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα κενά δωμάτια θα μεταφερθούν μετανάστες από τη Σούδα προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο καταυλισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!