Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: CEPIS: «Να κτίσουμε το επαγγελματικό προφίλ των εργαζομένων στην Πληροφορική»
[Πρώτο Θέμα]: CEPIS: «Να κτίσουμε το επαγγελματικό προφίλ των εργαζομένων στην Πληροφορική»

[Πρώτο Θέμα]: CEPIS: «Να κτίσουμε το επαγγελματικό προφίλ των εργαζομένων στην Πληροφορική»

«Η υιοθέτηση του e-competenceFramework από την ελληνική κυβέρνηση θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της κατάταξής μας στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων», δήλωσε ο Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών
Σε μια εποχή κατά την οποία οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και οι δεξιότητες που απαιτούνται για την αξιοποίησή τους αλλάζουν με ραγδαίο ρυθμό, γίνονται τώρα σοβαρές προσπάθειες, ώστε τα ψηφιακά επαγγέλματα να υιοθετήσουν τις απαιτούμενες αλλαγές και να προσαρμοστούν στις σημερινές ανάγκες.
Σημαντική ήταν προς την κατεύθυνση αυτή η νέα ημερίδα που οργανώθηκε στο Άμστερνταμ με πρωτοβουλία του προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών Βύρωνα Νικολαΐδη, με θέμα «IT Professionalism» και με τη συμμετοχή 40 διεθνών εταιριών που έχουν υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακών Δεξιοτήτων.
Η CEPIS, της οποία πρόεδρος είναι ο Β. Νικολαΐδης, είναι ο φορέας που ενώνει 33 ενώσεις Επαγγελματιών Πληροφορικής από 32 χώρες της Ευρώπης και εκπροσωπεί περισσότερους από 450.000 επαγγελματίες Πληροφορικής. H CEPIS επιδιώκει με πρωτοβουλίες και δράσεις να κινητοποιήσει ευρωπαϊκούς οργανισμούς για να προάγουν την ανάπτυξη του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής μέσα από τον ψηφιακό αλφαβητισμό, τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και την έρευνα. Έτσι, συμβάλλει αποτελεσματικά στην ψηφιακή ατζέντα και στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενιαία ψηφιακή αγορά (digital single market).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!