Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Bundesbank: H ΕΚΤ να αρχίσει να εξετάζει τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης
[Πρώτο Θέμα]: Bundesbank: H ΕΚΤ να αρχίσει να εξετάζει τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

[Πρώτο Θέμα]: Bundesbank: H ΕΚΤ να αρχίσει να εξετάζει τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

Σύμφωνα με τον Γεν Βάιντμαν η ΕΚΤ ίσως πρέπει να αρχίσει να εξετάζει μια στρατηγική εξόδου από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει να αποσύρεται σταδιακά από τις πολιτικές εύκολου χρήματος διεμήνυσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Jens Weidmann.
Όπως είπε σε ομιλία του σε πόλη της Γερμανίας τη Δευτέρα, η επεκτατική νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ παραμένει ακόμα κατάλληλη, αλλά ίσως πρέπει να αρχίσει να εξετάζει μια στρατηγική εξόδου από την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη έχει αναζωπυρώσει τις εκκλήσεις της Γερμανίας προς ΕΚΤ για την μείωση και την σταδιακή έξοδο από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Ωστόσο, στην τελευταία της συνεδρίαση η ΕΚΤ δεν άλλαξε τη νομισματική της πολιτική, λέγοντας πως η αύξηση του πληθωρισμού δεν θεωρείται ακόμα βιώσιμη.
Ο κ. Weidmann ζητά από την ΕΚΤ να αλλάξει το guidance προς τις αγορές, αποσύροντας την δέσμευσή της να αυξήσει τα έκτακτα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης αν οι προοπτικές της οικονομίας επιδεινωθούν ξανά.
Πηγή: Newmoney.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!