Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: BRICS: Προχωρά η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης και η συμφωνία συναλλαγματικών διαθεσίμων
[Πρώτο Θέμα]: BRICS: Προχωρά η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης και η συμφωνία συναλλαγματικών διαθεσίμων

[Πρώτο Θέμα]: BRICS: Προχωρά η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης και η συμφωνία συναλλαγματικών διαθεσίμων

Εγκρίθηκε η πρώτη δέσμη των δανείων της τράπεζας για επενδυτικά σχέδια στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις χώρες BRICS ενώ εκδόθηκε η πρώτη ομάδα πράσινων ομολόγων σε ρενμίνμπι (γιουάν)
Με την έκδοση κοινής διακήρυξης και την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας και μνημονίων κατανόησης ( MoUs) ολοκληρώθηκε η 8η σύνοδος κορυφής της ομάδας των χωρών BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής), με θέμα: «Δημιουργία των κατάλληλων, χωρίς αποκλεισμούς, συλλογικών λύσεων», στη Γκόα της Ινδίας. Φέτος είναι η 10η επέτειος του μηχανισμού συνεργασίας των BRICS.
Αν και βρέθηκαν αντιμέτωπες με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την οικονομική επιβράδυνση που ακολούθησε, οι πέντε χώρες κατάφεραν αξιοσημείωτα επιτεύγματα την τελευταία 10ετία. Κοιτάζοντας στην επόμενη 10ετία, οι ηγέτες των χωρών της ομάδας BRICS τόνισαν στη διακήρυξη της Γκόα την αποφασιστικότητά τους να παγιώσουν την εμπιστοσύνη και να δράσουν από κοινού για την ανάπτυξη.
Η διακήρυξη της Γκόα εξέτασε την πρόοδο που έγινε από την περυσινή σύνοδο κορυφής στη Ρωσία, ιδιαίτερα την πρόοδο αναφορικά με τη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης (New Development Bank, NDB) και την έναρξη της συμφωνίας συναλλαγματικών διαθεσίμων (Contingent Reserve Arrangement, CRA).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!