Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Brexit: Τώρα αρχίζει η πίεση για τα εισοδήματα των Βρετανών
[Πρώτο Θέμα]: Brexit: Τώρα αρχίζει η πίεση για τα εισοδήματα των Βρετανών

[Πρώτο Θέμα]: Brexit: Τώρα αρχίζει η πίεση για τα εισοδήματα των Βρετανών

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 106.000 το γ’ τρίμηνο του έτους, μια αύξηση μικρότερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την επίσημη στατιστική Αρχή
Οι Βρετανοί τώρα θα αρχίσουν να νιώθουν τον αντίκτυπο του Brexit στα εισοδήματα, υποστηρίζει το Bloomberg, σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.
Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 106.000 το γ’ τρίμηνο του έτους, μια αύξηση μικρότερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την επίσημη στατιστική Αρχή,
Η αύξηση αυτή ήταν αρκετή για να κρατήσει το ποσοστό ανεργίας σε χαμηλό 11 ετών στο 4,9%, ωστόσο, οι πραγματικοί μισθοί επιβράδυναν σε νέο χαμηλό από τις αρχές του 2015.
Την ίδια στιγμή, ενώ τα εισοδήματα αυξάνονται πάνω από 2% τον χρόνο, ο πληθωρισμός επιταχύνεται καθώς η αποδυνάμωση της στερλίνας και οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου ωθούν υψηλότερα το κόστος των εισαγωγών.
Ως αποτέλεσμα, η πίεση στα εισοδήματα των νοικοκυριών θα μπορούσε να υπονομεύσει τις καταναλωτικές δαπάνες και να επιδεινώσει το οικονομικό κλίμα στη Βρετανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!