Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Ασφυξία στην κυβέρνηση από το μήνυμα «μέτρα για χρέος» του Μοσκοβισί
[Πρώτο Θέμα]: Ασφυξία στην κυβέρνηση από το μήνυμα «μέτρα για χρέος» του Μοσκοβισί

[Πρώτο Θέμα]: Ασφυξία στην κυβέρνηση από το μήνυμα «μέτρα για χρέος» του Μοσκοβισί

Υπό ασφυκτικό κλοιό η Αθήνα από τους δανειστές, που θέλουν την παρουσία του «σκληρού» ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει ισχυρό αντάλλαγμα για το χρέος
Ασφυκτικές είναι πλέον οι πιέσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί νέα μέτρα, ώστε να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα το ΔΝΤ , το οποίο έχει απαιτήσει επιπλέον περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο μετά το 2018. Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι κλειδί στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο και χωρίς να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και ιδίως αυτή την επιτευχθεί έως το Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Παρά μάλιστα τις πιέσεις προς την Αθήνα για τη λήψη νέων μέτρων, οι υποσχέσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένουν ασαφείς, με δεδομένη τη σκληρή στάση του Βερολίνου σε αυτό το θέμα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , που έχει τη μπαγκέτα των εξελίξεων και των κρίσιμων αποφάσεων δεν φαίνεται να έχει επιλέξει ακόμη τη φόρμουλα της περαιτέρω πορείας για το ελληνικό θέμα, αλλά εξακολουθεί έως τώρα να επιμένει στην άρνηση διευθέτησης του χρέους, ακόμη και για ένα πακέτο βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων!
Το σκηνικό αυτό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία κυβερνητικών στελεχών, όπως είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έδειξε να μπαίνει στη συζήτηση για νέα μέτρα μετά το 2018 (το 2017 είναι έτσι κι αλλιώς υπερφορτωμένο ήδη).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!