Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Από το 2018 και βλέπουμε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
[Πρώτο Θέμα]: Από το 2018 και βλέπουμε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

[Πρώτο Θέμα]: Από το 2018 και βλέπουμε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Η «υποσχετική» για την επαναφορά των συμβάσεων και η παράταση της μετενέργειας των συμβάσεων από τους τρεις στους έξι μήνες μετά τη λήξη τους είναι ουσιαστικά τα μόνα σημεία υποχώρησης των δανειστών
Χαραμάδα ελπίδας ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα τηρήσουν την προσήλωσή τους Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και θα δεχθούν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων άφησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Pierre Moscovici τόσο στη συνάντηση που είχε με την υπουργό εργασίας Ε.Αχτσιόγλου όσο και στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα γραφεία της ΕΕ.
Η «υποσχετική» για την επαναφορά των συμβάσεων και η παράταση της μετενέργειας των συμβάσεων από τους τρεις στους έξι μήνες μετά τη λήξη τους είναι ουσιαστικά τα μόνα σημεία υποχώρησης των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει παγωμένος στα 586 ευρώ έως το τέλος του προγράμματος το 2018 ,κάτι που ασπάζεται και ο ΣΕΒ. Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει σταδιακά να «ξεμουδιάζει» η διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης χωρίς να είναι σαφές αν οι πιστωτές θα δεχτούν να χρησιμοποιηθεί για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού η μόνο για τους κλαδικούς μισθούς.
Το υπουργείο εργασίας μετά από αυτή την εξέλιξη κάνει λόγο για πρόοδο και δυνατότητα συμφωνίας στα εργασιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!