Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Απανωτά τα εγκεφαλικά για τους αγρότες: Αυξήσεις έως 15% στις εισφορές
[Πρώτο Θέμα]: Απανωτά τα εγκεφαλικά για τους αγρότες: Αυξήσεις έως 15% στις εισφορές

[Πρώτο Θέμα]: Απανωτά τα εγκεφαλικά για τους αγρότες: Αυξήσεις έως 15% στις εισφορές

650.000 αγρότες του ΟΓΑ λαμβάνουν τα ειδοποιητήρια για τις νέες φουσκωμένες εισφορές του πρώτου 6μήνου του 2016 – Τον Φεβρουάριο θα πληρώσουν τις εισφορές με το νέο σύστημα οι ελεύθεροι επαγγελματίες
«Kλειδώνει» μετά από πολλές αλλαγές ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες που θα εφαρμοστεί από 1/1/2017.
Το σενάριο που προωθείται είναι η νέα εισφορά επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος να πληρώνεται μηνιαίως και να είναι καταβλητέα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Αυτό σημαίνει πως οι πρώτες εισφορές επί του εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθούν στα τέλη Φλεβάρη. Εξετάζεται αρχικά οι πληρωμές να γίνονται με ειδοποιητήρια, με στόχο εντός του 2017 να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα.
Την ίδια ώρα 650.000 αγρότες του ΟΓΑ λαμβάνουν αυτές τις μέρες τα ειδοποιητήρια για τις νέες φουσκωμένες εισφορές του πρώτου 6μήνου του 2016, τις οποίες έχουν περιθώριο να πληρώσουν μέχρι 30 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για το δεύτερο «κύμα» αυξήσεων μετά από αυτό το καλοκαιριού, όταν οι αγρότες κλήθηκαν να πληρώσουν το πρώτο… καπέλο στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Οι αυξήσεις στις εισφορές των αγροτών επέρχονται σταδιακά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!